Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος: ¨Οχι μετάθεση στην Κύπρο!

Για μια ακόμη σειρά το ΓΕΣ και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρανόμησαν. Παρά το γεγονός ότι φαντάροι που είχαν προεπιλεγεί αρνήθηκαν τη μετάθεση στην Κύπρο και υπέγραψαν αρνητικά όπως είχαν κάθε δικαίωμα, τελικά τους ήρθε εκ νέου σήμα για μετάθεση στην Κύπρο.




Ρωτάμε: Γιατί οι υπουργοί Ευ.Βενιζέλος και Π. Μπεγλίτης συνεχίζουν να παρανομούν στέλνοντας φαντάρους υποχρεωτικά σε μετάθεση εκτός συνόρων; Δεν γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει καμιά διαταγή και κανένας νόμος που να υποχρεώνει τους φαντάρους να μετατεθούν υποχρεωτικά στη Μεγαλόνησο; Δεν γνωρίζουν τη σχετική διαταγή του πρώην υπουργού Γ.Παπαντωνίου (2001), που απαγορεύει τις μεταθέσεις εφέδρων στο εξωτερικό; Δεν γνωρίζουν ότι η μετάθεση στην Κύπρο είναι εθελοντική;
Μόνο και μόνο για να μειώσουν το κόστος της παρουσίας του ελληνικού στρατού στην Κύπρο δεν στέλνουν Επαγγελματίες Οπλίτες και τους αντικαθιστούν με πάμφθηνους φαντάρους, στους οποίους μειώνουν μισθό και αεροπορικά εισιτήρια.
Εμείς καλούμε τους στρατιώτες και τους γονείς τους να αντιδράσουν και να υπερασπίσουν τις επιλογές και τα δικαιώματα τους. Καταρχήν οι φαντάροι έχουν δώσει όρκο να υπερασπίζουν την άμυνα της χώρας και το Σύνταγμα. Είναι υποχρεωμένοι να αντιδράσουν σε κάθε παράνομη διαταγή. Αναρωτιόμαστε: Στη συγκεκριμένη περίπτωση δικαιούνται οι φαντάροι να αρνηθούν εκ νεου να εκτελέσουν μια παράνομη διαταγή, άρα να αρνηθούν να μετατεθούν στην Κύπρο και να παραμείνουν στα Κέντρα Εκπαίδευσης μέχρι να έρθει νέα μετάθεση;
Παράλληλα, οι φαντάροι δικαιούνται να βγουν παραπονούμενοι στο διοικητή στο Κέντρο Εκπαίδευσης στην Αυλώνα και να επαναλάβουν την άρνηση αποδοχής της υποχρεωτικής τους μετάθεσης στο εξωτερικό. Οι μετατιθέμενοι στρατιώτες και οι γονείς τους να απευθυνθούν στο ΓΕΣ, να παραπονεθούν για την κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων τους και να απαιτήσουν να τους δοθεί μετάθεση σε άλλη μονάδα της ελληνικής επικράτειας.
Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τις πλάτες των υπουργών Ευ. Βενιζέλου - Π. Μπεγλίτη και του αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Φραγκούλη Φράγκου.
Να παύσουν να παρανομούν. Οι εθνικιστικές κορόνες των αξιωματικών - διοικητών και οι απειλές περί πειθαρχικών ποινών αποκαλύπτουν την αντιδραστική ουσία του στρατού.
Τηλ. Επικ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com