Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Στρατευμένοι: Ευθύνες για τον απαγχονισμό

Αλήθεια, θυμάται κανείς τις υποσχέσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευ.Βενιζέλου; Ότι θα βάλει τέλος στου «παραλόγου τη θητεία» και θα σέβεται τα δικαιώματα των φαντάρων.

 ΔΙΚΤΥO ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚOΣ





 Οι μονάδες θα ενισχύονταν με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχιάτρους, η υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης θα ενδυνάμωνε ώστε να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα των φαντάρων. «Θητεία με κέντρο το φαντάρο» και σεβασμό των δικαιωμάτων του, υποσχέθηκε. Στο Στρατό είναι όλοι «ίσοι», έλεγε. Μάλιστα φαντάροι για κοινωνικούς λόγους ή ιατρικούς θα κάνουν θητεία κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Η υποχρεωτική θητεία δεν θα είναι χαμένος χρόνος, αλλά χρόνος εκπαίδευσης, με ΚΕΚ στα Κέντρα Εκπαίδευσης και με σύνδεση των μονάδων με τον ΟΑΕΔ! (Τώρα βεβαίως πώς μια κυβέρνηση που εκτοξεύει την ανεργία των νέων στο 35% θα μας βρει δουλεία είναι άλλο θέμα).
Όλα αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας, διαδόθηκαν από τον άριστο μηχανισμό δημοσίων σχέσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Έγιναν αντικείμενο της ωμής προπαγάνδας. Όμως έμειναν απλά «θα»!
Συγκλονιστική κορύφωση της κατάρρευσης ως χάρτινου πύργου του επικίνδυνου υπουργικού έργου, ο απαγχονισμός του 19χρονου Ρομ, στο Κιλκίς. Αλήθεια θα απαντήσει ποτέ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΣ γιατί ενώ ο 19χρονος Ρομ, του οποίου η σωματική ικανότητα ήταν χαρακτηρισμένη ως Ι4 και ενώ ήταν μέλος διαζευγμένης πολύτεκνης οικογένειας, πατέρας ενός εξώγαμου παιδιού και υπηρετούσε εξάμηνη μειωμένη θητεία, επομένως, βάσει των κανονισμών θα έπρεπε να υπηρετεί κοντά στον τόπο των συμφερόντων του που είναι τα Ν. Λιόσια Αττικής, αυτός βρίσκονταν σε αερομεταφερόμενη μονάδα του Κιλκίς; Η ΕΔΕ δεν θα ασχοληθεί με το γεγονός ότι κανένας αξιωματικός ή όργανο υπηρεσίας δεν απάλλαξε τον 19χρονο από την υπηρεσία του και δεν μερίμνησε για την ψυχολογική του υποστήριξη; Η πραγματικότητα του στρατού είτε από άποψη νοοτροπίας, είτε από άποψη δυνατοτήτων του υγειονομικού είναι μακριά από τις ανάγκες στρατιωτών-μονίμων.
Ο στρατός συνεχίζει στο δίπολο: «βαράμε προσοχή» στα παιδιά των πλουσίων, στους Λάτσηδες-Γιαννακόπουλους, στα τέκνα του Τριανταφυλλόπουλου και των πολιτικών των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, «προσέχουμε» την καριέρα των Χατζηνικολάου-Ευαγγελάτου, αλλά είμαστε αδίστακτοι στους κοινωνικά αδύναμους, στα παιδιά των φτωχών εργατικών και αγροτικών οικογενειών.
Αυτό είναι εξάλλου το Α και το Ω του πολεμικού μηχανισμού επιβολής των συμφερόντων του αστικού κατεστημένου εντός και εκτός συνόρων.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com