Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Διαδηλώσεις κατά πυρηνικών


Ο 23χρονος γάλλος ακτιβιστής Σεμπαστιάν Μπριάρ, ο οποίος χτυπήθηκε θανάσιμα στις σιδηροδρομικές ράγες, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για την παρεμπόδιση μεταφοράς πυρηνικών αποβλήτων, ήταν στη μνήμη των χιλιάδων διαδηλωτών που ξεσηκώθηκαν, πριν από λίγες μέρες, για να εμποδίσουν και πάλι παρόμοια μεταφορά από τη Γαλλία προς τη Γερμανία. 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


Ο οικολόγος ακτιβιστής είχε δεθεί (10/11/2004) με αυτοθυσία στις σιδηροδρομικές γραμμές και προσπαθούσε να εμποδίσει με το σώμα του (!!!) την αναχώρηση του τρένου, που μετέφερε τόνους πυρηνικών αποβλήτων. Η γαλλική κυβέρνηση των πυρηνικών δοκιμών στον Ειρηνικό και των εκατό πυρηνικών εργοστασίων, ήταν ο ηθικός αυτουργός εκείνης της στυγνής δολοφονίας.
Φέτος οργανώθηκε και πάλι η επιχείρηση μεταφοράς 123 τόνων πυρηνικών αποβλήτων με 140 σιδηροδρομικά βαγόνια, από τη γαλλική πόλη Βαλόν, όπου είχε γίνει η επεξεργασία τους, στη γερμανική πόλη Γκορλέμπεν όπου επρόκειτο να γίνει η ταφή τους. Αμέσως φούντωσαν οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας τόσο στο γαλλικό όσο και στο γερμανικό έδαφος. Μερικοί γάλλοι διαδηλωτές θυμήθηκαν τον αγωνιστή Σεμπαστιάν Μπριάρ και μιμήθηκαν το παράδειγμα του: Αλυσοδέθηκαν στις ράγες του τρένου και το σταμάτησαν για πολλές ώρες στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Καέν στη Β.Δ. Γαλλία. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απομάκρυναν με τη βία, τους χτύπησαν, συνέλαβαν εφτά διαδηλωτές κι άλλους τρεις τους έστειλαν αιμόφυρτους στο νοσοκομείο. Αλλά και στη Γερμανία τους ανέμεναν 50.000 διαδηλωτές. Ακόμη κι ένας βοσκός οδήγησε από το λιβάδια πεντακόσια πρόβατα και τα παρέταξε για να εμποδίσει τη μεταφορά των πυρηνικών αποβλήτων!


0 Τοποθετησεις: