Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Στρατευμένοι: Κραυγή απόγνωσης από την Κω


ΔΙΚΤΥO ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚOΣ

Από το 543 ΤΕ, στην Κω, απευθύνουμε κραυγή απόγνωσης σε όλη την κοινωνία, πριν καταρρεύσουμε οριστικά. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι αρκετοί από μας, στο άκουσμα της μετάθεσης, χαμογελάσαμε – προσδοκώντας ότι θα είναι καλά.



Από τις πρώτες μέρες στη μονάδα, ζήσαμε μαύρη απογοήτευση. Έξοδος δινόταν μια φορά την εβδομάδα. Αρκετοί, βέβαια, έβαλαν βύσμα για να γλιτώσουν, με αποτέλεσμα το τάγμα αυτή τη στιγμή να έχει 50 αποσπασμένους στην Ταξιαρχία. Πώς γίνεται, ένα τάγμα, με τόσες υπηρεσίες (λένε πως είναι πολλές γιατί είναι αναγκαίο), να έχει σχεδόν τους μισούς σε αποσπάσεις που δε χρειάζονται;
Είμαστε εξοργισμένοι με την ατομική στάση, που αφήνει τους υπόλοιπους φαντάρους σε δυσμενή θέση και υποχρεώνει τους «τυχερούς» σε ένα ταπεινωτικό, φαύλο κύκλο γλυψίματος - υποταγής για λίγες εξόδους, όταν είμαστε συνολικά υποτιμημένοι.
Είμαστε εξοργισμένοι, περισσότερο, με την ιεραρχία – τελικά υπεύθυνη για την άθλια κατάσταση. Οι ευθύνες βαρύνουν και τη διοίκηση του τάγματος (το διοικητή Μαυρίδη και τον υποδιοικητή Φαρμάκη), που (υποτίθεται) «κάνει ό,τι μπορεί».
Όμως, η βασική αρχή του προβλήματος (50 φαντάροι σε απόσπαση – 50 σε φυλάκια – 30 στο τάγμα να τρέχουν σαν τρελοί) είναι απαραβίαστη. Και το κόστος το επωμιζόμαστε εμείς.Δεν υπάρχει τρόπος να βγουν οι υπηρεσίες στο τάγμα, όταν αυτές είναι διπλάσιες από τους εναπομείναντες, εκτός από αυτόν που προϋποθέτει την εξόντωσή μας. Έξοδοι δεν υπάρχουν πια, άδειες δεν δίνονται για κανένα λόγο.
Οι συνθήκες κόλασης περιλαμβάνουν διπλές, τριπλές υπηρεσίες. Η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη και γι’ αυτό καταφεύγουμε στη δημοσιότητα. Αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή μας. Για ό,τι συμβεί, ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Οι βάρβαρες συνθήκες της μονάδας έχουν φέρει σε τραγική θέση ακόμα και τους ΕΠΟΠ, που κάνουν ακόμα και 8-9 υπηρεσίες το μήνα. Βέβαια, διοικητής και υποδιοικητής ψάχνουν άλλοθι: Για όλα φταίνε οι ΕΠΟΠ, στην προσπάθεια δημιουργίας εμφυλίου με τους φαντάρους. Όμως, δεν θα περάσει. Ξέρουμε ότι χρειάζονται βαθιές αλλαγές για να σεβαστούν τις ανάγκες μας. Αυτές είναι οι «αξιοπρεπείς συνθήκες με σεβασμό προς τον άνθρωπο», που υποσχόταν ο Ευ. Βενιζέλος;
Τηλ. Επικ.: 6932 955 4437
http://diktiospartakos.blogspot.com