Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Μαζική συμμετοχή στη Γεωπονική

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η ανοιχτή συνέλευση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, στο αίθριο της Γεωπονικής Σχολής. Πλήθος κόσμου και ειδικά νεολαία, άκουσε την εισήγηση του συντονιστικού, την οποία παρουσίασε ο Χρ. Μπίστης. 


Στην εισήγηση έγινε ένας απολογισμός των εργατικών και λαϊκών αγώνων της περιόδου και τέθηκαν τα βασικά καθήκοντα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις μάχες του επόμενου διαστήματος. Η βασική κατεύθυνση είναι η συμβολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ξέσπασμα αγώνων με αρχή το συλλαλητήριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

«Οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές της 7ης Νοέμβρη –λέει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ– θα είναι μια κεντρική πολιτική μάχη μετά από ένα χρόνο σκληρών αγώνων και συγκρούσεων», οι οποίες «μπορούν να μετατραπούν σε βήμα καταδίκης του σφαγείου κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ και να συμβάλουν ακόμα περισσότερο στον κλονισμό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των δυνάμεων που τη στηρίζουν (ΛΑΟΣ-ΝΔ)», ενώ καλεί στη συγκρότηση πλατιών αντικαπιταλιστικών ψηφοδελτίων για την ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ.

Στη συζήτηση πήραν το λόγο πολλοί αγωνιστές, μεταξύ των οποίων και οι Τ. Κατιντσάρος, Κ. Παπαδάκης, Θ. Ανδρίτσος, Π. Κωνσταντίνου, Π. Παπακωνσταντίνου, Ν. Καβαδίας, Α. Βερναδάκης, Δ. Σαραφιανός, Π. Σωτήρης, Π. Γκαργκάνας και Α. Χάγιος. Από όλους τονίστηκε η ανάγκη της συνολικής αναβάθμισης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ώστε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της αναμέτρησης που έχει ξεκινήσει εδώ και έξι μήνες. Ο Α. Χάγιος τόνισε ότι άμεσο ζήτημα είναι η συμβολή στην πάλη του ταξικού εργατικού κινήματος για να μην περάσει η «προδοτική» εθνική σύμβαση που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις, η οποία ενσωματώνει το μνημόνιο. Χαρακτήρισε τις επερχόμενες δημοτικές - περιφερειακές εκλογές ως συνολική πολιτική μάχη που συνδέεται άμεσα με το μνημόνιο, την αντιδραστική μετάλλαξη του κράτους και την ΕΕ. «Δεν μπορεί να υπάρξει πάλη κατά του “Καλλικράτη” χωρίς συνολική απόρριψη της ΕΕ», είπε. Επίσης, τόνισε την ανάγκη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να βαθύνει τη δημοκρατική λειτουργία της με αιρετούς και ανακλητούς εκπροσώπους.
Η συζήτηση χαρακτηρίστηκε από πλούσια ανταλλαγή απόψεων, κυρίως για την τακτική στις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές, αλλά και για τις πρωτοβουλίες κοινής δράσης της Αριστεράς.