Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Πορεία κατά των απολύσεων και της ανεργίας,

Τρίτη 12/10 Προπύλαια στις 6.30 




 'Οχι σε όλα», με αυτό τον κυνικό τρόπο απάντησαν οι εκπρόσωποι των Ελληνικών Γραμμάτων στους εργαζόμενους κατά την τριμερή συνάντηση που είχαν την προηγούμενη Τετάρτη, στο υπουργείο Εργασίας, παρουσία του υφυπουργού Β. Κεγκέρογλου. Οι εκπρόσωποι του ΔΟΛ όχι μόνο αρνήθηκαν το αίτημα των εργαζομένων να απορροφηθούν όλοι άμεσα σε άλλες επιχειρήσεις του ομίλου, αλλά παρουσιάστηκαν αδιάλλακτοι ακόμη και στις προτάσεις του υφυπουργού.



 Έτσι η πρόταση του Β. Κεγκέρογλου –να μπουν οι εργαζόμενοι σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, από το οποίο θα επιδοτείται το 80% του μισθού τους, και να απορροφηθούν σταδιακά– αντιμετωπίστηκε με πλήρη άρνηση. Ενώ σε μια επίδειξη αναλγησίας αντιτάχθηκαν ακόμη και στην εξασφάλιση των θέσεων εργασίας 5 εγκύων, ενός αρρώστου και μερικών ακόμη που θέλουν 1-2 χρόνια για να βγουν στη σύνταξη. 

Μέχρι στιγμής κανείς εργαζόμενος δεν έχει πάρει στα χέρια του τα χαρτιά της απόλυσης. Το ζήτημα είναι ότι με βάση το νόμο 1387/83 για να γίνουν μαζικές απολύσεις απαιτείται να υπογράψει ο υπουργός Εργασίας, διαφορετικά οι απολύσεις θεωρούνται παράνομες. «Για να γίνουν πράξη οι κυνικές τους θέσεις (σ.σ. του ΔΟΛ) απαιτείται η υπογραφή της Λ. Κατσέλη» τονίζουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωση τους, και ρωτούν «θα υπογράψετε κ. Κατσέλη;». Αλήθεια η νέα υπουργός Εργασίας θα γίνει συνένοχος στην απόφαση του ΔΟΛ να πετάξει στο δρόμο 100 εργαζόμενους;

Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Γράμματα την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποίησαν δύο συνελεύσεις, ενώ επιμένουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους. Με αφορμή τις απολύσεις στα Ελληνικά Γράμματα την Τρίτη 12/10 στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια καλείται συγκέντρωση και πορεία ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία από το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, το Σύλλογο Βιβλίου - Χάρτου, τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Γράμματα αλλά και εργαζόμενους άλλων επιχειρήσεων που βάζουν λουκέτα (Ατλάντικ, Fulgor κ.ά.). «Με μαζικό, αποφασιστικό και πρακτικό τρόπο να αρνηθούμε να πληρώσουμε την κρίση που μας φόρτωσαν» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους η Γενική Συνέλευση Εργαζομένων στα Ελληνικά Γράμματα, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Εργαζομένων, ο Σύλλογος Βιβλίου Χάρτου και ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων. 

0 Τοποθετησεις: