Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Τώρα και υποκινούμενα SMS


Καμία πρωτοτυπία δεν επιδεικνύουν οι υπουργοί Παιδείας του αστικού δικομματισμού, όσο κι αν προσπαθούν να εμφανιστούν ως νεωτεριστές. Είκοσι χρόνια τώρα «υποκινούμενες» θεωρούν τις μαθητικές καταλήψεις. Υποκινούμενες θεωρεί και τις νέες καταλήψεις, τα πρώτα μαθητικά αγωνιστικά σκιρτήματα και η Άννα Διαμαντοπούλου.





 Μάλιστα για να «ψαρώσει» τους μαθητές βγήκε από το βήμα της Βουλής και –με ύφος αστυνομικού ντετέκτιβ– κατήγγειλε ότι χιλιάδες μαθητές δέχτηκαν SMS, που τους παρότρυνε να κάνουν κατάληψη στα σχολεία τους. Δεν δίστασε μάλιστα να μιλήσει για κομματικούς υποκινητές από το χώρο της Αριστεράς.
Όπως και οι προκάτοχοί της εμφανίζει τις καταλήψεις και το «κλειστό σχολείο» ως αντιπάλους της δημόσιας παιδείας και ενισχυτές της παραπαιδείας! Δηλαδή οι υπεύθυνοι για την πολιτική που έχει καταδικάσει την εκπαίδευση σε μαρασμό και στρέβλωση, τα σχολεία σε άθλια «στρατόπεδα συγκέντρωσης» των μαθητών, χωρίς ουσιαστική γνώση και προοπτική, έρχονται τώρα και ζητούν και τα ρέστα από τα παιδιά που ψηλαφούν τα δικαιώματά τους. 
Στην πραγματικότητα ο μεγάλος φόβος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της τρόικας είναι μήπως ανοίξει το μέτωπο της παιδείας και συναντηθεί με τη διάχυτη δυσαρέσκεια των εργαζομένων. Η προώθηση του νέου νόμου πλαίσιο τα πανεπιστήμια, που παραδίνει τα κλειδιά στις εταιρείες, καθώς και του σχολείου της αγοράς κτυπούν βάναυσα τα εργασιακά, μορφωτικά και δημοκρατικά δικαιώματα της νεολαίας. Η προοπτική δημιουργίας ενός μετώπου παιδείας – εργασίας - δημοκρατίας έχει αντικειμενική βάση, καθώς οι αιτίες της επιδρομής της «χούντας»  κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ σε εργαζόμενους και σπουδαστές - μαθητές είναι κοινές.
Το ζητούμενο σήμερα είναι η μαχητική ενεργοποίηση της νέας γενιάς, των εκπαιδευτικών, των μαχόμενων πανεπιστημιακών και όλου του λαού για να αποκαλυφθεί η απάτη της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, για να ανατραπούν τα σχέδια της αντιδραστικής ταξικής αντιμεταρρύθμισης σε όλες τις βαθμίδες, για να τροφοδοτηθεί με νέες δυνάμεις το συνολικό μέτωπο για την ανατροπή του σύγχρονου μεσαίωνα των τοκογλύφων και του κεφαλαίου.

0 Τοποθετησεις: