Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Με τους συνδυασμούς της ανατροπής




Με αντικαπιταλιστικό «αέρα» ανοίγουν πανιά οι συνδυασμοί που στηρίζει η εκτός των τειχών Αριστερά στις περιφερειακές εκλογές. Στις 10 από τις 13 περιφέρειες της χώρας η αντικαπιταλιστική Αριστερά θα δώσει τη μάχη της ψήφου και του πολιτικού περιεχομένου: Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Βόρειο Αιγαίο, Θεσσαλία, Πελοπόννησος, Δυτική Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Κρήτη και Ανατολική Μακεδονία - Θράκη είναι οι περιφέρειες όπου θα φτάσουν τα αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια, στελεχωμένα από ανθρώπους του καθημερινού μόχθου και αγώνα. Εκτός από τις περιφέρειες, και στους δήμους η αντικαπιταλιστική Αριστερά θα δώσει τη μάχη: Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Γιάννενα, Περιστέρι και συνολικά σε πάνω από 20 δήμους οι συνδυασμοί της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς φιλοδοξούν να εκφράσουν το ανατρεπτικό πνεύμα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, το μνημόνιο και τον «Καλλικράτη».





Πρόκειται για ένα ποιοτικό και πολιτικό βήμα της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Όχι μόνο επειδή προσπεράστηκαν τα σχεδόν απαγορευτικά οικονομικά και άλλα πρακτικά εμπόδια που υψώνονται για όλες τις μικρές πολιτικές δυνάμεις που στερούνται τους πόρους της κρατικής χρηματοδότησης. Η παρέμβαση στις φετινές τοπικές εκλογές, την εποχή του «Καλλικράτη» και του ΔΝΤ, σηματοδοτεί προϋπόθεση για να μπορέσει να βρει πολιτική έκφραση όλο το διάχυτο ρεύμα της δυσαρέσκειας και της οργής, που αναζητά ανατρεπτική και όχι άλλη μια διαχειριστική διέξοδο. Τα αισιόδοξα μηνύματα που φτάνουν από όλη την Ελλάδα συνηγορούν ότι οι κάλπες της Κυριακής 7 Νοέμβρη θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής, αναδεικνύοντας την αντικαπιταλιστική Αριστερά σε ένα υπολογίσιμο πολιτικό ρεύμα.

Χωρίς να έχουν καταλήξει όλες οι πυρετώδεις συσκέψεις και συνελεύσεις που λαμβάνουν χώρα στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ωστόσο έχει συγκροτηθεί ένας βασικός πυρήνας θέσεων, ως «κορμός» των διακηρύξεων: Μαχητική αντίθεση στο μνημόνιο της τρόικας και συνολικά στην επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου, για την ανατροπή τους και την επιβολή άμεσων μέτρων στήριξης του εισοδήματος των εργαζομένων. Καταγγελία του «Καλλικράτη», ως αντιδραστικού θεσμού που ενισχύει τα σημερινά χαρακτηριστικά των δήμων και των νομαρχιών, τα «τοπικά κράτη» φορομπηξίας, διαπλοκής και αντιδημοκρατικού αποκλεισμού της φωνής των εργαζομένων. Ριζική αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την πολιτική της, χωρίς καμιά αυταπάτη για δήθεν δυνατότητες μετασχηματισμού της σε Ευρώπη των λαών. Συμβολή για ένα νέο εργατικό κίνημα, χειραφετημένο από τη γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ. Συμβολή σε μια άλλη Αριστερά.

ΑΤΤΙΚΗ

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή - Aνταρσία σε Kυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ



Επικεφαλής ο Άγγελος Χάγιος, αγωνιστής της επαναστατικής κομμουνιστικής Αριστεράς, γνωστός από τον αντιδικτατορικό αγώνα, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων από το 1982 μέχρι το 1990, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ μέχρι το 1989, όπου αντέδρασε στην ακραία υποταγή της Αριστεράς και τις συγκυβερνήσεις Τζαννετάκη - Ζολώτα. Συνυποψήφιοι ως αντιπεριφερειάρχες είναι: Στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών ο Γιάννης Σηφακάκης, συντονιστής της Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο. Στο Βόρειο Τομέα Αθηνών ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, τέως μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, με διαρκή παρουσία στο μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Στο Νότιο Τομέα Αθηνών ο γιατρός Σπύρος Δρίτσας, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Καταλήψεων στους μεγάλους αγώνες της νεολαίας το 2006-2007. Στο Δυτικό Τομέα Αθηνών ο Χρίστος Μπίστης, ιστορικό στέλεχος του αντιδικτατορικού αγώνα και των κινημάτων της μεταπολίτευσης. Στον Πειραιά ο Νίκος Καββαδάς, πρόεδρος του Συνδικάτου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά. Στην Ανατολική Αττική ο δικηγόρος Δημήτρης Σαραφιανός, τέως μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, αγωνιστής της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Στην Περιφέρεια Νήσων ο Γιάννης Φελέκης, ιστορικό πρόσωπο της «εκτός των τειχών» Αριστεράς. Τέλος, στη Δυτική Αττική η γιατρός Μαριώτα Αλμυρούδη, μέλος του Συντονιστικού των καταλήψεων το 2006-2007.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Αντικαπιταλιστική Αριστερά -Ανταρσία σε Kυβέρνηση ΕΕ, ΔΝΤ, «Καλλικράτη»

Επικεφαλής ο Γιάννης Κούτρας, γιατρός, πρόεδρο της Νοσοκομειακής Επιτροπής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Ιπποκρατείου. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας έγινε με συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη προς το τοπικά Μέσα, όπου ανακοινώθηκε και η υποψηφιότητα του Γιώργου Γιαννόπουλου, δημοσιογράφου και εκδότη του περιοδικού τέχνης Ένεκεν, ως αντιπεριφερειάρχη για το νομό Θεσσαλονίκης. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και το υπόλοιπο ψηφοδέλτιο. Το ερχόμενο Σάββατο 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο Αλέξανδρος παρουσίαση του συνδυασμού, με ομιλία του επικεφαλής.

ΗΠΕΙΡΟΣ
Αριστερή Παρέμβαση

Στην περιφέρεια Ηπείρου παρεμβαίνει η Αριστερή Παρέμβαση, με επικεφαλής τον Νίκο Ζήκο, μέλος ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κτηνοτρόφο. Στις θέσεις των αντιπεριφερειαρχών συμμετέχουν: Για την Πρέβεζα ο Βαγγέλης Νάνος, γεωπόνος και μέλος διοίκησης Εργατικού Κέντρου της πόλης, για την Άρτα ο Γιάννης Ψυχογιός, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και για τη Θεσπρωτία ο Γιάννης Χεκίμογλου, εργαζόμενος σε ιχθυοκαλλιέργειες. Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν άμεσα. Στα τοπικού ενδιαφέροντος ζητήματα που προβάλλει ο συνδυασμός περιλαμβάνεται το πρόβλημα της Δωδώνης και η κατάσταση των κτηνοτρόφων. Στην περιφέρεια με 26% ανεργία, οι εργασιακές σχέσεις δικαίως ιεραρχούνται στις πρώτες θέσεις των αιτημάτων.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα

Ο Δημήτρης Δεσύλλας, γεωπόνος και πρώην ευρωβουλευτής, τέθηκε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο που θα κατέβει στη Δυτική Ελλάδα. Στη θέση των αντιπεριφερειαρχών υποψήφιοι είναι: Για την Ηλεία ο Ηλίας Παπαχατζής, εκπαιδευτικός και μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, για την Αχαΐα ο Δημήτρης Κατσιδήμας, αγρότης, για την Αιτωλοακαρνανία ο Γιώργος Λιάγκος, μέλος στο ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών. Την Τετάρτη, στο Μέγαρο Λογου και Τέχνης στην Πάτρα θα γίνει σύσκεψη με ομιλία του επικεφαλής, ενώ την Πέμπτη θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στο Μοριά

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ο Παναγιώτης Κάτσαρης, γεωπόνος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΘΙΑΓΕ, του Συλλόγου Γεωπόνων Μεσσηνίας και μέλος της πανελλαδικής Γενικής Συνέλευσης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Τις ερχόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και το υπόλοιπο ψηφοδέλτιο στην περιφέρεια. Το συνολικό αντικαπιταλιστικό στίγμα αποτυπώνεται και στη διακήρυξη του συνδυασμού, θέτοντας ζήτημα εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκρότησης άλλου αριστερού πόλου στο εργατικό και μαζικό κίνημα. 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία

Η Παρέμβαση έθεσε επικεφαλής τον Φάνη Γενηκομσίου, ιδιωτικό υπάλληλο και άνεργο τώρα από τη Λάρισα. Ακόμα, υποψήφιος στη θέση του αντιπεριφερειάρχη για τα Τρίκαλα ορίστηκε ο Δημήτρης Κάβουρας, οικοδόμος. Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες μέρες. Ο συνδυασμός στην περιφέρεια του κάμπου μιλά διεξοδικά για τα αγροτικά ζητήματα, από τη σκοπιά των μικρών και μεσαίων καλλιεργητών αλλά και των εργατών γης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στο στόχαστρο της πολεμικής του συνδυασμού, ακριβώς για το ρόλο που έχει διαδραματίσει στο ξεκλήρισμα των αγροτών με την ΚΑΠ. Την ίδια στιγμή, η Αριστερή Παρέμβαση καλεί σε μαχητική ψήφο για την ανατροπή του μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής, για μια εργατική επαναστατική διέξοδο από την κρίση.

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία - Eνάντια σε Mνημόνιο, Kυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ

Το ψηφοδέλτιο της ανυπόταχτης Αριστεράς ζητά την ψήφο των εργαζομένων με επικεφαλής τον φωτογράφο Σπύρο Κωνσταντινίδη, γραμματέα του Συλλόγου Ενάντια στις Εξαρτήσεις Νομού Κοζάνης. Στις θέσεις των αντιπεριφερειαρχών συμμετέχουν: Ο Κώστας Διαμαντίδης, οδοντίατρος και λογοτέχνης για την Κοζάνη, ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Καπέτης για την Καστοριά, ο χημικός μηχανικός Χρήστος Βασιλόπουλος για τα Γρεβενά και η Δωροθέα Λούκρη, φοιτήτρια, για τη Φλώρινα. Θέμα ζωτικής σημαίας για την περιφέρεια είναι το ενεργειακό πρόβλημα, με τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που φέρνει αποβιομηχανοποίηση και ερήμωση. Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή με ριζωμένες δυνάμεις στους εργάτες της ΔΕΗ, δίνει τη μάχη ενάντια στην πορεία απαξίωσης των εργαζομένων.

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
Ανταρσία στο Αιγαίο - Αντικαπιταλιστική Αριστερά





Η Ανταρσία στο Αιγαίο έχει επικεφαλής τον Τάκη Τσιρεπλή, εκπαιδευτικό και δημοτικό σύμβουλο Καλλονής Λέσβου. Συνυποψήφιοι από τη θέση των αντιπεριφερειαρχών είναι οι: Στρατής Παυλής για τη Λέσβο, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γιατρών ΕΣΥ του νησιού, Πόπη Γαννιάρη, μεταλλειολόγος-μεταλλουργός για τη Χίο και Βασίλης Λουκάς, εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας για τη Σάμο. Η διακήρυξη του συνδυασμού μιλά για «διπλό όχι σε μνημόνιο και “Καλλικράτη”» και καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο με στόχο «να γνωρίσει ο Γ. Παπανδρέου μια πολιτική ήττα, αφετηρία για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής ΠΑΣΟΚ - ΕΕ - ΔΝΤ». 

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Ανταρσία στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη

Και στην ακριτική περιφέρεια οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς παρεμβαίνουν δυναμικά. Η κίνηση συγκροτήθηκε τις τελευταίες ημέρες, μετά από αρκετές συνελεύσεις, όρισε επικεφαλής τον Γιώργο Μποτσίδη, μισθωτό υδραυλικό, ενώ άμεσα αναμένεται να ανακοινωθεί και το υπόλοιπο ψηφοδέλτιο. Τα διεθνιστικά αιτήματα, λόγω των μειονοτήτων της περιοχής, χαρακτηρίζουν τη διακήρυξη του συνδυασμού, την ίδια στιγμή που οι αγωνιστές που συμμετέχουν δίνουν το αντικαπιταλιστικό στίγμα και στους τοπικούς περιβαλλοντικούς αγώνες, για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και για τα χρυσωρυχεία της περιφέρειας.

ΚΡΗΤΗ
Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη





Με επικεφαλής τον Ρίζο Σεραφείμ, δάσκαλο, μέλος ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Χανίων, διεκδικεί την ψήφο των Κρητών η Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη. Στις θέσεις των αντιπεριφερειαρχών ορίστηκαν ο πολιτικός μηχανικός Γιώργος Πιαγκαλάκης για τα Χανιά, ο χειριστής μηχανημάτων Σπύρος Αντωνογιαννάκης για το Ρέθυμνο, ο αγρότης Νίκος Παπακανάκης για το Ηράκλειο, ενώ η υποψηφιότητα του Λασιθίου θα ανακοινωθεί άμεσα. Παρουσίαση του ψηφοδελτίου άλλωστε θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, μαζί με τη δημοσίευση της διακήρυξης. Οι ενωτικές διεργασίες οργανώσεων και αγωνιστών που οδήγησαν στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου ακόμη βρίσκονται σε εξέλιξη και η διακήρυξη αναμένεται τις επόμενες ημέρες.


Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική παρεμβαίνει στις εκλογές για την περιφέρεια Αττικής για να καταγραφεί η δυναμική της αντίστασης και του αγώνα, η ελπίδα της ανατροπής, το αίτημα για μιαν άλλη Aριστερά. Συγκροτήθηκε από αγωνίστριες - αγωνιστές και το βλέμμα της είναι στραμμένο στις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις. Αντλεί τους ανθρώπους που τη συναπαρτίζουν από τις εργατικές αντιστάσεις, τα τοπικά κινήματα, τη μαχόμενη ριζοσπαστική διανόηση». Με αυτά τα λόγια παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής - Ανταρσία σε κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε από κοινού με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, το δημοτικό σχήμα του δήμου Αθηναίων με επικεφαλής τον Πέτρο Κωνσταντίνου, την προηγούμενη Τετάρτη.
Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, είπε ο Άγγελος Χάγιος, επικεφαλής του συνδυασμού, «καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους αυταπασχολούμενους και την αγροτιά, με την ψήφο τους, στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα, να στείλουν στις αγορές, στα χρηματιστήρια, και στο διευθυντήριο των Βρυξελλών, μήνυμα αποφασιστικού αγώνα για την ανατροπή: του μνημονίου, του “Καλλικράτη” και της αντεργατικής επίθεσης συνολικά. Της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και κάθε επίδοξου διαχειριστή, όπως η ΝΔ και η τρόικα. Της ΕΕ, που αποτελεί το διεθνή μηχανισμό στήριξης των πολυεθνικών και των τραπεζιτών ενάντια στους λαούς, το ΔΝΤ στο έδαφος της Ευρώπης».


Να στείλουμε μήνυμα αγώνα, ελπίδας και προοπτικής





Μιλώντας στη συνέντευξη ο Α. Χάγιος υπογράμμισε ότι η «κοινωνική και οικονομική χούντα» κυβέρνησης - ΕΕ- ΔΝΤ, με την αντεργατική πολιτική διαρκείας και το Μνημόνιο, «πυροβολεί την εργασία και εκτινάσσει την ανεργία, το υπ’ αριθμόν ένα κοινωνικό πρόβλημα της εποχής μας, ειδικά για τη νέα γενιά». Ο Π. Κωνσταντίνου τόνισε ότι η αντικαπιταλιστική Αριστερά παλεύει για την απαγόρευση των απολύσεων, την κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο των επιχειρήσεων που κλείνουν και ριζική μείωση του χρόνου εργασίας.
Ο Α. Χάγιος εκτίμησε ότι το δημόσιο χρέος θα αυξηθεί αντί να μειωθεί και συμπλήρωσε: «Το λαϊκό κίνημα πρέπει να απαιτήσει την παύση εδώ και τώρα των πληρωμών στους τοκογλύφους, τη διαγραφή του επαχθούς ληστρικού χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, τη ριζική αναδιανομή του πλούτου σε όφελος των εργαζόμενων, αλλά και την άμεση έξοδο από το ευρώ σε ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει μετατραπεί σε ευρωπαϊκό ΔΝΤ, μέχρι και την οριστική αποδέσμευση από αυτήν».
Τα τεράστια προβλήματα στην Αττική, σύμφωνα με τον εισηγητή, δεν είναι τυχαία. Πέρα από την φτώχεια και την ανεργία που καλπάζει, η Αττική υποφέρει από την καπιταλιστική αξιοποίηση του χώρου και του περιβάλλοντος στο βωμό του κέρδους και των «ελλειμμάτων». Το ανοσιούργημα που ετοιμάζεται στο Ελληνικό, η παράδοση ΟΛΠ και Θριάσιου Πεδίου στην Κόσκο, η «αξιοποίηση» των ορεινών όγκων και οι νέοι αυτοκινητόδρομοι που σχεδιάζουν να τους διασχίσουν, συνολικότερα η πολιτική της κυβέρνησης –που στο όνομα των «επενδύσεων» διαλύει κάθε έννοια κοινωνικού ελέγχου και περιβαλλοντικής προστασίας– είναι στη ρίζα της οικολογικής καταστροφής, παρούσας και επερχόμενης στην πολύπαθη Αττική. «Πιστεύουμε ότι με τη δύναμη των κινημάτων των πολιτών θα ανατρέψουμε αυτήν τη βάρβαρη καπιταλιστική “ανάπτυξη’’», τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού.
Αναφερόμενος στον «Καλλικράτη» τόνισε ότι όχι μόνο δεν κάνει αποκέντρωση, αλλά αποτελεί μια αντιδραστική μεταβολή του κράτους σε βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας, που καθιστά το «τοπικό κράτος», φορομπηχτικό (ηδη οι επιχορηγήσεις μειώνονται στο μισό, ενώ οι «αρμοδιότητες» αυξάνονται), υποταγμένο στις τράπεζες και τις εταιρείες, δέσμιο των επιλογών της ΕΕ, βαθύτατα αντιδημοκρατικό και αποξενωμένο από τους εργαζόμενους και τους πολίτες, με ελαστικές εκμεταλλευτικές εργασιακές σχέσεις στο εσωτερικό του.
Η παρατεταμένη επίθεση του κεφαλαίου μπορεί να  ανατραπεί, τονίζει η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή, μαζί με την «κυβέρνηση - μαριονέτα των χρηματιστών», από ένα «ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό και λαϊκό κίνημα και όχι με κοινοβουλευτικές ασκήσεις χάρτου ή με επικοινωνιακές ατάκες κατά του μνημονίου». Με το στόχο της ανατροπής και μέσα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, ο συνδυασμός καλεί όλη την Αριστερά σε κοινή δράση.
«Η κρίση του “υπαρκτού καπιταλισμού’’ είναι δομική. Η απάντηση δεν μπορεί να είναι οι αυταπάτες για ένα “καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο”, αλλά η πάλη για την εργατική εξουσία και δημοκρατία με προοπτική το σοσιαλισμό - κομμουνισμό», σημείωσε ο Άγγελος Χάγιος.
Καταδικάζοντας, ειδικά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, που εξισώνει τον αντικαπιταλισμό με το δεξιό εξτρεμισμό και στοχοποιεί τη μαζική ανατρεπτική δράση, ο Πέτρος Κωνσταντίνου τόνισε ότι «αυτή η προσπάθεια δεν θα περάσει, η Αθήνα θα συνεχίσει να είναι κέντρο αντικαπιταλιστικής πάλης».
Ερωτώμενος στη συνέντευξη Τύπου τι έχει να προσφέρει ένα ακόμα ψηφοδέλτιο με αναφορά στην Αριστερά, ο Ά. Χάγιος απάντησε «ότι εμείς παλεύουμε και παρουσιάζουμε ένα ανατρεπτικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα απάντηση στην κρίση και στην επίθεση του κεφαλαίου, τέτοιο που θα έπρεπε να έχει όλη η Αριστερά, αλλά δυστυχώς δεν έχει. Έχουμε την υποχρέωση να προβάλουμε το πρόγραμμα αυτό στους εργαζόμενους».

0 Τοποθετησεις: