Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Συνδυασμός Δημαρά: «Ανεξάρτητος» με δηλώσεις ...πασοκοφροσύνης

Την ανεξαρτησία και την πολυσυλλεκτικότητα του συνδυασμού του τονίζει με κάθε ευκαιρία ο Γιάννης Δημαράς που με το συνδυασμό του Άρμα Πολιτών διεκδικεί τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής. Ναι μεν ο Γ. Δημαρά έχει κατά καιρούς κρατήσει αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ, αλλά ουσιαστικά συμπορεύεται μαζί του και μάλιστα, αυτή τη φορά στο πλαίσιο μιας κατάφωρης προσπάθειας εξαπάτησης του λαού, ανεμίζοντας μια πλαστική σημαία ανεξαρτησίας από το κυβερνών κόμμα.


ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ



 Ο Γ. Δημαράς καταψήφισε το μνημόνιο αλλά δέχεται την υποστήριξη της κυβέρνησης του μνημονίου και δεν συνδέει τον «Καλλικράτη», ούτε το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, (που επίσης υπερψήφισε), με το μνημόνιο! Παράλληλα, η ίδια η κυβέρνηση του μνημονίου, τα πολιτικά εξαπτέρυγα της όπως και τα συμπολιτευόμενα ΜΜΕ δημοσιεύουν άρθρα σαν υποψηφιότητα που «τρομάζει την κυβέρνηση»! Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Αλλά και ο Γ. Δημαράς ανταποδίδει την…επίθεση με δηλώσεις ΠΑΣΟΚοφροσύνης και θεωρείται βέβαιη η στήριξη του στο Β’ γύρο. Οι δημοσκοπήσεις μέχρι σήμερα του δίνουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά, αλλά και άλλα δημοσκοπικά «φαινόμενα» έχουν ξεφουσκώσει μέσα σε λίγες ημέρες ανάλογα και με το βαθμό πολιτικοποίησης των εκλογών. Ένα δεύτερο πράσινο άρμα ενσωμάτωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας μπορεί να είναι χρήσιμο για το πολιτικό σύστημα, αλλά δεν είναι και δύσκολο να εκτροχιαστεί αν κριθεί σκόπιμο.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Γ. Δημαράς τονίζε ότι ο συνδυασμός του «κατεβαίνει ανεξάρτητος, χωρίς κομματικούς εναγκαλισμούς και στεγανά» και υπογραμμίζει ότι το Άρμα Πολιτών είναι «υπερκομματικό»: «Όλοι μαζί ανεβαίνουμε στο Άρμα με μόνη ταυτότητα εκείνη της ιδιότητας των πολιτών Αττικής για να βελτιώσουμε τη ζωή μας». Μάλιστα, ένας από τους τελευταίους επιβάτες του «άρματος», στη θέση του αντιπεριφερειάρχη, είναι ο Χρ. Κουρούσης, πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και φανατικός υποστηρικτής της Ντόρας Μπακογιάννη στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές. Είναι κι αυτός ένας απλός πολίτης Αττικής... Τι και αν η Ντόρα ψήφισε το μνημόνιο και ο Γ. Δημαράς όχι; Και μόνο το γεγονός ότι ένας (νυν, πρώην, δεν έχει σημασία) πιστός του νεοφιλεύθερου μπακογιαννικού οράματος χρίζεται περιφερειάρχης του σοσιαλιστή Γ. Δημαρά δείχνει το πόσο στημένα είναι τα παιχνίδια του τύπου «συμφωνώ διαφωνώντας» ή «διαφωνώ συμφωνώντας».

0 Τοποθετησεις: