Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Τα Βατο-Παιδια είναι μόνο…δευτερο-κλασάτα

 Την άγουσα για το δικαστικό συμβούλιο τριών πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως δείχνουν τα τέσσερα ξεχωριστά πορίσματα της προανακριτικής επιτροπής, η οποία διερευνά το σκάνδαλο των ανταλλαγών δημοσίων γαιών με τη Μονή Βατοπεδίου.



ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ



 Οι τρείς πρώην υπουργοί δεν είναι άλλοι παρά δευτεροκλασάτα στελέχη της ΝΔ όπως ο Πέτρος Δούκας, Αλέξ. Κοντός και Ευάγγ. Μπασιάκος – οι οποίοι είχαν διατελέσει στα υπουργεία Οικονομικών ως υφυπουργός ο πρώτος και Αγροτικής Ανάπτυξης ως υπουργοί οι δεύτεροι. Αντιθέτως αν και το ΠΑΣΟΚ και τα τρία κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης βλέπουν επαρκείς ενδείξεις παραπομπής για τους τρείς, δεν συμβαίνει το ίδιο και για τους Θ. Ρουσόπουλο και Γ. Βουλγαράκη, οι οποίοι τουλάχιστον για το κυβερνών κόμμα είχαν πρωταγωνιστικό και οργανωτικό ρόλο στο σκάνδαλο, το οποίο υποτίθεται ότι είχε κεντρικό σχεδιασμό.
Γίνεται φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ πιέζει τη ΝΔ με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς οι οποίοι μπορούν να υποκρύπτουν από ευθεία σύγκρουση μέχρι μορατόριουμ, αλλά πάντως σε γραμμή συγκάλυψης ευθυνών πρωτοκλασάτων στελεχών. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ουσιαστικός κυβερνητικός εταίρος, δηλαδή το ΛΑΟΣ, αν και υποστηρίζει ότι άπαντες οι παραπεφθέντες έχουν διαπιστωμένες ευθύνες, προσανατολίζεται στο να ψηφίσει τη μη παραπομπή κανενός, καθώς θεωρεί τα τελεσθέντα αδικήματα παραγραμμένα. Η Ρηγίλλης φυσικά εξακολουθεί να  στηρίζει τη γραμμή ότι είτε δεν υφίσταται καθόλου σκάνδαλο – οπότε οι διώξεις δεν έχουν νόημα («Tο δημόσιο δεν έχει υποστεί ζημία»), είτε υφίσταται σκάνδαλο και τότε θα πρέπει να παραπεμφθούν και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Γ. Δρυς, Aπ. Φωτιάδης και Γ. Παπακωνσταντίνου.
Ουσιαστικά πρόκειται για την παρακολούθηση μιας σειράς ελιγμών, οι οποίοι είναι εμφανές ότι έχουν πολλούς αποδέκτες και αρκετούς ακόμη και εντός ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι θα πρέπει να προβληματίζονται για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης. Σε αυτό το κλίμα εντάσσονται και οι κινήσεις για την εξεταστική για τα ομόλογα για τα οποία φυσικά ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης δηλώνει ότι δεν γνώριζε τίποτα, αλλά και για την εξεταστική για την οικονομία και τις ευθύνες πριν από το 2004, γεγονός το οποίο  τάραξε και τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη.

0 Τοποθετησεις: