Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

1000 φύλλα ΠΡΙΝ: "δεν άνθησαν ματαίως"

Σήμερα γιορτάζουμε! Δεν είναι και μικρό κατόρθωμα η συμπλήρωση τετραψήφιου αριθμού φύλλων, για μια εκδοτική προσπάθεια με τόσο περιορισμένα μέσα και πόρους, αλλά και τόσο υψηλές στοχεύσεις. Το χιλιοστό φύλλο δίνει επίσης την καλύτερη αφορμή για μια ανασκόπηση 20 και πλέον ετών, μεστών από γεγονότα που άλλαξαν ριζικά τον παγκόσμιο χάρτη αλλά και την ίδια την κοινωνία στο διάβα τους. Μήπως είναι ματαιόδοξη η ματιά μας; Κάθε άλλο. Η «κατάρα» της δημοσιογραφίας είναι η καθολική υποταγή της στις ανάγκες του εφήμερου. Έρευνα και εργασία ημερών τυπώνονται μια Κυριακή στο χαρτί για να παραδοθούν λίγα 24ωρα αργότερα στη λήθη ή στην καλύτερη περίπτωση, στη σκόνη ενός αρχείου. Και πάλι από την αρχή για το επόμενο φύλλο… Ακόμα και υπό αυτούς τους περιορισμούς όμως, το αποτύπωμα μιας άποψης και μιας συλλογικής προσπάθειας, μπορεί να αντέξει στο χρόνο.



Με...χίλια

Χωρίς να το καταλάβουμε καλά - καλά, όπως τα χρόνια μας που έγιναν πολλά και δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, συμπληρώσαμε τα χίλια φύλλα της εφημερίδας. Και από τότε σχεδόν ανελλιπώς, με εξαίρεση κάποια φορά που φύσηξε θυελλώδης άνεμος και βούλιαξα, δεν έλειψα, ρίχνοντας κάθε φορά κι ένα γράμμα προς άγνωστο παραλήπτη. 
Χρωστάω χάρη στους συντρόφους που άφησαν τις λέξεις μου να κάνουν το βδομαδιάτικο ταξίδι. Και χρωστάω χάρη σ’ εκείνους που έστειλαν απάντηση στο γράμμα μου, με το δικό τους τρόπο, σαν κατανόηση, σαν αίσθημα.


".... συνεχίζω να ρίχνω μπουκάλια με μηνύματα στον ωκεανό των αισθημάτων μας." 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΑΜΝΑΚΗΣ

Στάθης Κουβελάκης: Ρήξη με την Ε.Ε

 Τον ιδιαίτερο ρόλο της Ελλάδας στην εξέλιξη της οικονομικής κρίσης και την επίθεση του κεφαλαίου διεθνώς, όπως και την ανάγκη ρήξης με το πλαίσιο της ΕΕ τονίζει ο Στάθης Κουβελάκης, καθηγητής πολιτικής φιλοσοφίας στο Λονδίνο, στη συνέντευξη που μας παραχώρησε.



Συνέντευξη στο Λεωνίδα Βατικιώτη

Καρέ-καρέ οι αλλαγές στα εργασιακά

 Όλες οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που φέρνουν οι δύο πρόσφατοι νόμοι τους οποίους ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, 3846/2010 και 3863/2010. Κοινό τους γνώρισμα η προώθηση της ελαστικοποίησης της εργασίας και η περαιτέρω υποβάθμιση των εργατικών δικαιωμάτων.



ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΔΕΒΕΡΩΝΑΣ, νομικός

Εξοντωτικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ



Απελευθέρωση ενέργειας:  Πρωταγωνιστεί η κυβέρνηση στα σχέδια ξεπουλήματος

Το σχέδιο πλήρους «απελευθέρωσης» της ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτεί το νέο τροποποιημένο μνημόνιο και καλείται η κυβέρνηση, μετά τη συμφωνία με την τρόικα, να υλοποιήσει εκβιαστικά μέχρι τον Μάρτη του 2011, έρχεται αποφασιστικά να δώσει το τελικό χτύπημα τόσο στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΕΗ, με θεσμικές πλέον παρεμβάσεις υπέρ των ιδιωτικών εταιρειών ηλεκτροπαραγωγής και εμπορίας, όσο και να επιβάλει εξοντωτικές αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.



ΡΙΤΣΑ ΣΙΜΑΤΟΥ

Η ιδιοκτησία ως αξία στη φιλελεύθερη πολιτική φιλοσοφία

Ο πυρήνας της φιλοσοφικής ανθρωπολογίας του φιλελευθερισμού είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με θεμελιώδεις αρχές του καπιταλισμού, όπως η ιδιοκτησία. Σε αυτό το αξιακό πλαίσιο όσοι δεν έχουν ιδιοκτησία καταδικάζονται να ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας, χωρίς το «προνόμιο» να στοχάζονται γι΄αυτήν, ούτε ακόμη να έχουν πολιτικά δικαιώματα.



ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΡΟΛΛΙΟΣ vgrollios@gmail.com

Ένας κομμουνιστής που είπε «’Οχι»!

Με την περήφανη άρνησή του να συναινέσει στην ακραία υποταγή της Αριστεράς, του ενιαίου Συνασπισμού και του ΚΚΕ στην αστική πολιτική το 1989, ο Κώστας Κάππος αντιστάθηκε στη νεοσυντηρητική επέλαση που ακολούθησε τα επόμενα χρόνια. Ταυτόχρονα, άφηνε βαθιά παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.




ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΠΠΟΣ 

Αφιέρωμα στη μνήμη του Κώστα Κάππου

 Στις 10 Σεπτέμβρη έκλεισαν πέντε χρόνια από το θάνατο του Κώστα Κάππου, σε ηλικία 68 ετών. Ο Κ. Κάππος με τη συνολική του στάση ζωής διαμόρφωσε στην πράξη μια εξαιρετική κομμουνιστική φυσιογνωμία.
Το Πριν προχωρά σε αυτό το αφιέρωμα, τιμώντας τους αγώνες και τη συμβολή αυτού του πρωτοπόρου αγωνιστή.

Γράφουν για τον Κ. Κάππο: Νάντια Βαλαβάνη
                                                 Γιώργος Τρικαλινός
                                                 Χρήστος Κορτζίδης
                                                 Γιάννης Ελαφρός

                                                        

H Γερμανία ξαναγράφει τους κανόνες της ευρωζώνης

Αποφασισμένη να αναθεωρήσει τους όρους συμμετοχής στην ευρωζώνη, στην κατεύθυνση περαιτέρω αυστηροποίησης του πλαισίου, εμφανίζεται για μια ακόμη φορά η Γερμανία. Οι προθέσεις του Τέταρτου Ράιχ κατέστησαν σαφείς στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.



Αποφασισμένοι να αποτρέψουν τις απολύσεις οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Γράμματα

Κοινή απάντηση εργαζομένων ΔΟΛ



 Η εργοδοσία δεν δίνει δεκάρα για τους εργαζομένους, για αυτούς είμαστε όλοι αναλώσιμοι και άμεσα απολύσιμοι. Αυτό αποδεικνύεται με περίτρανο τρόπο στην περίπτωση των Ελληνικών Γραμμάτων.
 Στις 2 Σεπτέμβρη ο ΔΟΛ, στον οποίο ανήκει από το 2007 ο εκδοτικός οίκος Ελληνικά Γράμματα, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά και με περίσσo κυνισμό ότι μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη πρόκειται να βάλει λουκέτο σε ένα από τους σημαντικότερους και μακροβιότερους εκδοτικούς οίκους της χώρας.



ΝΑΤΑΣΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ

Εστιατόριο Banquet: Ο αγώνας συνεχίζεται

Τρομοκρατική καταδίκη 

Συνέχεια στους δρόμους και στα δικαστήρια για τη γνωστή –πλέον– υπόθεση της εργοδοτικής τρομοκρατίας και των απολύσεων στο εστιατόριο Banquet της Θεσσαλονίκης.



ΝΑΤΑΣΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ

Η οικονομία χαντακώνει τον Ομπάμα

Την εβδομάδα που έκλεισε με την έννατη επέτειο της 11η Σεπτεμβρίου 2001, ο Μπαράκ Ομπάμα εκφώνησε δύο σημαντικές, δημόσιες ομιλίες, εκ των οποίων η πρώτη είχε αποκλειστικό αντικείμενο την οικονομία και η δεύτερη αποκλειστικό αντικείμενο την οικονομία! Και μόνο το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την αναγκαστική αναδίπλωση της αμερικανικής υπερδύναμης (προσωρινή ή όχι, μένει να αποδειχθεί), το αυτοκρατορικό σχέδιο της οποίας υπέστη δεινό πλήγμα από τη χειρότερη οικονομική ύφεση των μεταπολεμικών χρόνων.




ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


Απεργιακό κύμα σε Γαλλία και Βρετανία

Μια μικρή αχτίδα φωτός μπήκε στην Ευρώπη από την πόρτα που άνοιξαν οι γάλλοι και βρετανοί εργαζόμενοι διαδηλώνοντας μαζικά εναντίον των αντεργατικών μέτρων των κυβερνήσεων Σαρκοζί και Κάμερον αντίστοιχα. Αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα θερμό φθινόπωρο που θα ανατρέψει τα αντιλαϊκά μέτρα.



ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΣΜΑ

Εννιά χρόνια πολέμων και φόβου

Ενας ακροδεξιός πάστορας στη Φλόριντα επεδίωξε να γιορτάσει την επέτειο της 11ης Σεπτέμβρη καίγοντας αντίτυπα του Κορανίου. Η επίσης ακροδεξιά υποψήφια αντιπρόεδρος, Σάρα Πέιλιν, διοργάνωσε σόου στην Αλάσκα, όπου εκατοντάδες ομοϊδεάτες της πλήρωσαν 100 δολάρια εισιτήριο για να την ακούσουν να κηρύσσει το μίσος κατά του Ισλάμ, αλλά και να κατηγορεί για άλλη μια φορά τον Μπαράκ Ομπάμα ότι είναι μουσουλμάνος και θέλει να φτιάξει τζαμί στο Ground zero - στο μέρος όπου μέχρι πριν εννιά χρόνια υπήρχαν οι «δίδυμοι πύργοι».
 Όσο για τους χιλιάδες αμερικανούς μουσουλμάνους; Απέφυγαν να γιορτάσουν το τέλος του Ραμαζανιού μήπως και κατηγορηθούν ότι είναι μέλη της… Αλ Κάιντα.


ΜΙΧΑΛΗΣ ΨΥΛΟΣ

Το ΚΚΕ και οι... σχέσεις του ΝΑΡ με τη ΓΣΕΕ

Στο Ριζοσπάστη της 7ης Σεπτέμβρη εγκαλείται το Πριν και το ΝΑΡ διότι «συναγελάζεται με τη ΓΣΕΕ και τις παραφυάδες της»!



ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΙΖΟΣ

«Kυβέρνηση της πιάτσας» για καλούς «πελάτες»

Νομοσχέδιο Παμπούκη 

Οι «νταβατζήδες» τραπεζίτες βγάζουν την κυβέρνηση στην… πιάτσα, για να ξεπληρώσει τα χρέη του οίκου της! Δεν το λέμε εμείς, το ομολόγησε ουσιαστικά με μια παντελώς ανόητη δήλωση, ο Xάρης Παμπούκης. O υποβιβασμένος υπουργός Eπικρατείας, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου συζητήθηκε η νομοθετική πρότασή του για επενδύσεις - εξπρές, δήλωσε εντελώς σοβαρά ότι για να έρθουν οι επενδυτές, «πρέπει να γίνουμε κυβέρνησης της πιάτσας»!




Μαζική άρνηση φαντάρων για ΕΛΔΥΚ

Καθημερινά πολλαπλασιάζονται οι πιέσεις από τους διοικητές των Κέντρων Εκπαίδευσης, τους αξιωματικούς και τα διάφορα Κλιμάκια του ΓΕΣ, που τα επισκέπτονται, προς τους πρόσφατα ορκισμένους φαντάρους, προκειμένου να δεχτούν τη Μετάθεση στην Κύπρο. Στους προεπιλεγέντες δεν ανήκουν φυσικά τα κομματικά βύσματα των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ούτε οι γόνοι των πλουσίων που με πλαστές ιατρικές γνωματεύεις αλλάζουν (Ι) και ετοιμάζουν τους σάκους τους για Πεντάγωνο!



Αριστερά: Οι περιφερειακές εκλογές και ο νέος γύρος των αγώνων

 Η ουσία της περιόδου που διανύουμε για την αντικαπιταλιστική - επαναστατική Αριστερά συνίσταται στην προετομασία και την ανάπτυξη ενός νέου γύρου όξυνσης της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την τρόικα, τη βαρβαρότητα του μνημονίου και συνολικά την κυρίαρχη πολιτική. Ενός νέου γύρου αγώνων που δεν μπορεί παρά να έχουν ως πολιτικό τους στόχο την άμεση έξοδο από το μνημόνιο κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου, την ανατροπή της επίθεσης, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ, συνολικά της κυρίαρχης πολιτικής της εκμετάλλευσης, του κέρδους, των αγορών. Την ήττα του αστικού πολιτικού συστήματος που στηρίζει αυτήν την πολιτική, με ή χωρίς τρόικα.



 ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΡΑΓΑΝΙΓΟΣ

Θέμα: Κυβέρνηση νέας άγριας επιδρομής

ΑναΔουΝουΤισμός ο ανασχηματισμός
Συνένοχο όλο το ΠΑΣΟΚ

 Δεν έχει ξαναγίνει ανακοίνωση νέας κυβέρνησης, μετά από ανασχηματισμό, στις 1.40 μετά τα μεσάνυχτα! Κι όμως το είδαμε κι αυτό, σε αυτή τη νέα - παλιά κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης, που αναλαμβάνει την υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικού πολέμου της «χούντας» κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου.



ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΑΦΡΟΣ


Π.Ε ΝΑΡ: Αναγκαίο άλμα στο μέλλον

Για να ανατραπεί η επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου

Το κίνημα και η Αριστερά βρίσκονται σε μια μεγάλη καμπή, μπροστά σε ένα μεγάλο ερώτημα: Ή θα συνεχίσουν με τα “παλιά καύσιμα’’, αναπαράγοντας τις ανεπάρκειές τους και θα οδηγηθούν σε συντριπτική και στρατηγική ήττα ή θα κάνουν το αναγκαίο άλμα στο μέλλον, στην ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος και στην αντικαπιταλιστική και επαναστατική ανασυγκρότηση της Αριστεράς, στην κατεύθυνση ενός νέου απελευθερωτικού/κομμουνιστικού προγράμματος πετυχαίνοντας ιστορικά βήματα προς τα μπρος».


 Αυτό το δίλημμα τίθεται μπροστά στους αγωνιζόμενους, σύμφωνα με την Πολιτική Επιτροπή του ΝΑΡ, που συνεδρίασε το Σάββατο 4 Σεπτέμβρη, συζήτησε τα καθήκοντα στο μαζικό κίνημα και στις «αυτοδιοικητικές» εκλογές και κατέληξε σε απόφαση, η οποία υπερψηφίστηκε (ένα λευκό).


Αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια στις περιφέρειες

     Εντείνεται η ανταπόκριση που εκδηλώθηκε από αγωνιστές της ευρύτερης αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, στο κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη συγκρότηση «ψηφοδελτίων ανατροπής στη βάση ενός αντικαπιταλιστικού προγράμματος πάλης». Τις επόμενες ημέρες, θα δημοσιοποιηθεί πρωτοβουλία - ανοικτό κάλεσμα για τη συγκρότηση αντικαπιταλιστικού ψηφοδελτίου στην Περιφέρεια Αττικής.




ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΟΥΡΑΖΕΡΗΣ

Χίλια φύλλα Πριν!

Απίστευτο φαίνεται και ταυτόχρονα τόσο φυσιολογικό! Το Πριν έφτασε στα χίλια φύλλα! Μακρύ, πολύ μακρύ το ταξίδι που ξεκινήσαμε εκείνον τον τόσο μακρινό Μάρτη του 1990 που αρχίζαμε την έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας. Πόσω μάλλον τον Μάη του 1989, όταν ξεκινούσαμε το μηνιαίο περιοδικό. Το ταξίδι μας ξεπέρασε σε διάρκεια την Οδύσσεια. Σαν να την κάναμε μια φορά, την ξανακάναμε δεύτερη και τώρα ετοιμαζόμαστε να την αρχίσουμε και τρίτη!



ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ


1000 φύλλα!

το Press Project, o Σ. Κούλογλου, ο Πιτσιρίκος και ο Α. Χατζηστεφάνου σχολιάζουν ζωντανά την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Τα φωτεινά ποιήματα του Γιώργου Νικολόπουλου

Οι Γιάλινες βάρκες (εκδ. Μανδραγόρας, 2010) αποτελούν την πρώτη συλλογή του Γιώργου Νικολόπουλου, συγκεντρώνοντας ποιήματα των τελευταίων 30 χρόνων που χωρίζονται σε πέντε ενότητες. Ο δημιουργός τους, πέρα από την ποίηση, ασχολείται με το διήγημα, το μυθιστόρημα, το παιδικό βιβλίο και το θέατρο.






ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ 


Βιβλίο: Επανάσταση και αντεπανάσταση στην Ελλάδα

Συγγραφέας: Λέανδρος Μπόλαρης
Eκδόσεις Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο

Ο εμφύλιος στην Ελλάδα είναι ακόμα μια ανοιχτή πληγή, το αποδεικνύουν οι συζητήσεις και αντιπαραθέσεις γύρω από αυτό το κομβικό σημείο της νεοελληνικής ιστορίας, το ενδιαφέρον του κοινού για αντίστοιχες εκδηλώσεις, ταινίες, ιστορικά και λογοτεχνικά βιβλία.



Το τάβλι έξω από τα τείχη

Η θεατρική παράσταση Το τάβλι του Δ. Κεχαΐδη σε σκηνοθεσία Άρη Ρέτσου ανεβαίνει ξανά, αυτή τη φορά στο Θέατρο έξω από τα τείχη (Πανεπιστημίου 2 Eυαγγελίστρια, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 210308) από τις 17 Σεπτεμβρίου 2010 και κάθε Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή, για 15 μόνο παραστάσεις.



Σταυροφορία κατά του Καραγκιόζη

Άλλοι υποδέχτηκαν με θυμηδία, άλλοι με θλίψη, άλλοι με πατριωτικές κορόνες και άλλοι με ανακούφιση την απόφαση μιας υποεπιτροπής της UNESCO που έκρινε ότι ο Καραγκιόζης ανήκει στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Τουρκίας.

                                           (Φωτό: Από το εργαστήρι που ανέβασε τον "Καραγκιόζη στο Χόλιγουντ")
                                

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Οι μετανάστες θα λείπουν και πάλι

Μόλις 12.762 ομογενείς και μετανάστες θα σηκώσουν τελικά το παραβάν στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.  Πρόκειται για εκείνους που δήλωσαν την επιθυμία τους μέχρι τις 31 Αυγούστου, να ψηφίσουν ή και να ψηφιστούν στις δημοτικές εκλογές. Το σύνολο των νέων εκλογέων είναι 12.762: Από αυτούς 10.097 είναι μετανάστες και 2.665 ομογενείς. Από το συνολικό αριθμό, οι περισσότεροι βρίσκονται στο Δήμο της Αθήνας (1.942 συνολικά, 1.574 μετανάστες και 369 ομογενείς). Ενώ οι περισσότεροι μετανάστες προέρχονται από την Αλβανία, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.





ΝΑΤΑΣΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ



ΣΥΡΙΖΑ: Ο περιφερειακός δρόμος της Αριστεράς

Ο Συνασπισμός βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη κρίση της –μετά το 1991– ιστορίας του. Η σημερινή ντε φάκτο διάσπαση του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, με την κάθοδο δύο  ανταγωνιστικών συνδυασμών στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας δείχνει μια εξέλιξη –μη αναστρέψιμη– με βάση τα σημερινά δεδομένα, ωστόσο και εδώ ισχύει το «ποτέ μη λες ποτέ». Ο Αλέκος Αλαβάνος ανακοίνωσε την Πέμπτη την αυτόνομη κάθοδο του «Μετώπου Ανατροπής και Αλληλεγγύης» (στο οποίο συμμετέχουν οι ΚΟΕ, ΔΕΑ, ΚΕΔΑ, ΑΠΟ και ανένταχτοι) στην Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με δυνάμεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. 



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΙΑΝΤΖΗΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Πάλη για μια άλλη Αριστερά

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ




«Έκφραση μιας βαθύτερης πολιτικής, προγραμματικής και στρατηγικής κρίσης του ΣΥΡΙΖΑ» αποτελούν οι πρόσφατες εξελίξεις στο χώρο αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Εκτεθειμένη η ηγεσία του ΣΥΝ από την εμμονή στην επιλογή Μητρόπουλου

Αλέξης Μητρόπουλος: «Πάμε στις εκλογές για να συμβολίσουμε ότι υπάρχουν πολλά μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δεν θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση, που στηρίζουν τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τις πολιτικές του σε άλλα ζητήματα, αλλά θέλουν να δείξουν στα στελέχη της κυβέρνησης ότι υπάρχει και άλλος δρόμος»



ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ

ΔΕΘ: Ρεσιτάλ υποκρισίας από τον πρωθυπουργό στα εγκαίνια

Αντιλαϊκές εξαγγελίες και πομπώδεις κενολογίες

Καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια στις πιο δύσκολες συνθήκες των τελευταίων δεκαετιών», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στο νέο υπουργικό συμβούλιο που έκανε την παρθενική του συνεδρίαση την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Και μόνο αυτά τα λόγια είναι αρκετά για να δείξουν το μέγεθος της υποκρισίας της κυβέρνησης. 

                                          (¨Οργιο αστυνομοκρατίας η φετινή ΔΕΘ)
                                              
Αποστολή στη ΔΕΘ:
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ


To "πικ" του ολοκληρωτικού καπιταλισμού

Tην ερχόμενη Tετάρτη 15 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται δυο χρόνια από την ημερομηνία - ορόσημο για την «κρίση του αιώνα», όπως χαρακτήρισε ο OHE την πρόσφατη παγκόσμια οικονομική κρίση. Στις 15 Σεπτεμβρίου 2008, η διοίκηση του χρηματοπιστωτικού κολοσσού της Λίμαν Mπράδερς ανακοίνωνε επίσημα τη χρεοκοπία της επιχείρησης, μετά το ναυάγιο των συνομιλιών για την εξαγορά της από την αμερικανική κυβέρνηση. Tην επομένη, η μετοχή της κατρακυλά από τα περιπου 100 ευρω, όπου βρισκόταν τα προηγούμενα χρόνια, στα 21 σεντς.