Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

ΚΚΕ: Συκοφαντίες χωρίς όρια


«Μακριά από τα δεκανίκια των εργατοπατέρων του ΠΑΣΟΚ τις ομάδες της ΚΟΕ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΣΥΡΙΖΑ που σε καλούν να πληρώσεις το χρέος για λογαριασμό της πλουτοκρατίας»!!! Αυτό είναι σε εισαγωγικά το κοινό κάλεσμα την ημέρα του Πολυτεχνείου των γραμματειών των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, δηλαδή του ΚΚΕ, στην Πάτρα.



ΑΛΕΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ



 Κάλεσμα που συμπληρώνεται από τη διαπίστωση πως «στην Πάτρα, η δημοτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στεγάζει το παρακράτος στο παράρτημα και αλλού»! Μάλιστα για να μην υπάρχει αμφιβολία επανέρχεται, επαναλαμβάνοντας πως «τα κλειδιά του ιστορικού χώρου του Παραρτήματος έχουν παραδοθεί σε ομάδες που κάνουν διακίνηση ναρκωτικών και σε παρακρατικούς προβοκάτορες». Συνεχίζει επίσης εκτρέφοντας την καχυποψία για κρυφά κίνητρα, σχέδια και υπόγειες ανομολόγητες συμφωνίες - συνωμοσίες: «Στην πορεία που διοργάνωσε το ΠΑΣΟΚ, μαζί με την λεγόμενη “Ανταρσύα”, τον ΣΥΝ - Σύριζα, την “Δημοκρατική Αριστερά” και τους λεγόμενους “αντιεξουσιαστές”».

Λόγος δεικτικός, μειωτικός για τους άλλους, που περικλείει γενικότητες, ειρωνεία, καλυμμένους ή φανερούς, δογματικά παρατιθέμενους, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Λόγος θρησκευτικού ιεροκήρυκα που καταλήγει στο γνωστό «μακριά από ...».
Μέλη και οπαδοί, αγωνιστές του ΚΚΕ, δεν πίστευαν στα μάτια τους. Δεν πίστευαν αυτό που διάβαζαν γιατί γνωρίζουν, όπως γνωρίζει και η ηγεσία του ΚΚΕ. Γνωρίζουν τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το χρέος. Το ερώτημα είναι ποιον και σε τι ωφελεί η αναστροφή τους. Γνωρίζουν επίσης πως το Πολυτεχνείο στην Πάτρα παραπέμπει αυτόματα στο Παράρτημα. Εκεί όπου το '72-'73 έγιναν οι συνελεύσεις, η κατάληψη, ο παράνομος σταθμός, οι συλλήψεις... Γι’ αυτό και εκεί και από εκεί γίνονται οι κεντρικές εκδηλώσεις και πορείες. Το ΚΚΕ φέτος, ακολουθώντας την τακτική του τεχνικού οφ σάιντ προς την Ιστορία, προτίμησε την πλατεία Γεωργίου. Γνωρίζουν τέλος πως στο παράρτημα στεγάζεται τον υπόλοιπο χρόνο η Αυτόνομη Κίνηση και αντιεξουσιαστικές ομάδες. Άλλο πράγμα όμως το παρακράτος –που ιστορικά φτάνει ως και τη δολοφονία αγωνιστών– και εντελώς διαφορετικό ζήτημα ο αναρχικός χώρος και το ρεύμα της αυτονομίας. Ρεύματα που αποτελούν, εκτός των άλλων, ένα είδος τιμωρίας για την Αριστερά, εξαιτίας της πολιτικής της, σημείωνε ο Βλαδίμηρος. Ρεύματα στα οποία διεισδύει όντως ευκολότερα το κράτος και οι μηχανισμοί του απ’ ότι στα κόμματα της Αριστεράς. Ευκολότερα όμως.

Ανεξάρτητα αν η ηγεσία του ΚΚΕ περιχαρακώνεται συνειδητά «γιατί νιώθει να απειλείται από αριστερά», ανεξάρτητα αν είναι εγκλωβισμένο στη λογική του «κόμματος αυτοσκοπού, που δρα στο όνομα και εντέλει επί του λαού», αν συμπεριφέρεται έτσι γιατί «νιώθει ως ο μοναδικός ιδιοκτήτης της αλήθειας», αν «περιχαρακώνεται κυρίως από τα αριστερά του για να καθορίσει τα πολιτικά όρια της πολιτικής του διεύρυνσης», το βάθος, η έκταση και η διάρκεια της καπιταλιστικής κρίσης και πολιτικής επίθεσης στην εργατική τάξη απαιτούν για την Αριστερά να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Προϋπόθεση είναι ένας άλλος πολιτικός πολιτισμός, διάλογος, αντιπαράθεση και κυρίως ανατρεπτική κοινή δράση στην οποία και το ΚΚΕ καλείται και οφείλει να ανταποκριθεί.

0 Τοποθετησεις: