Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Στρατευμένοι: Απλήρωτοι χαμάληδες στα ΚΑΑΥ Χαλκιδικής

 ΔΙΚΤΥO ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚOΣ

Να λοιπόν ποιος είναι ο ρόλος της υποχρεωτικής θητείας: Φαντάροι από το Γ' Σώμα Στρατού υποχρεώνονται σε καθημερινή, πολύωρη, βαριά, απλήρωτη εργασία, χωρίς μέσα προστασίας για δωρεάν - φθηνή αναψυχή στρατιωτικών.



 Αναδεικνύονται η απάνθρωπη εκμετάλλευση για τα προνόμια των στρατιωτικών, μέσα στα πλαίσια της πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: άγρια εκμετάλλευση εργαζόμενων και νεολαίας (δωρεάν εργασία φαντάρων-μισθοί Κίνας εργαζόμενων), φορολόγηση, σύνταξη πείνας. Για την «εθνική οικονομία», την «εθνική άμυνα». Οι κυβερνήσεις δρομολογούν πτώχευση των δικαιωμάτων νεολαίας κι εργαζόμενων, ενώ πλούσιοι και νεολαίες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, βυσματώνονται σε θέσεις λούφας, καταληστεύουν τον κοινωνικό πλούτο.
Γι΄αυτο διεκδικούμε: κανείς στρατιώτης στις καταγγελλόμενες εργασίες. Να ανοίξουν τα Κέντρα Αναψυχής Αξιωματικών (ΚΑΑΥ) στους εργαζόμενους με μισθωτούς αποκλειστικά. Να σταματήσουν οι πολεμικές δαπάνες. Να προβληματιστούμε για την ανάγκη υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τα εκατομμύρια για πρόσληψη μισθοφόρων και συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
Να και η επιστολή καταγγελίας που έστειλαν φαντάροι από το ΚΑΑΥ Χαλκιδικής. «Εδώ και μία εβδομάδα, το Γ' ΣΣ προσπαθεί να μεγαλώσει τα ΚΑΑΥ στη Χαλκιδική, χτίζοντας παιδικές κατασκηνώσεις. Όμως, πέρα από τις διαφορές με το δήμο για την έκταση κλπ, στρατιώτες του Γ' ΣΣ μεταφέρονται καθημερινά στο «εργοτάξιο» και απασχολούνται σε βαριές οικοδομικές εργασίες με απάνθρωπους όρους και μεγάλη σωματική καταπόνηση. Συνεχόμενη εργασία, από νωρίς το πρωί ως τις 20:00 καμιά φορά, με ένα προβλεπόμενο διάλλειμα το μεσημέρι για φαγητό.
Η εργασία, φυσικά, απλήρωτη, δεν αναγνωρίζεται πουθενά και μάλιστα χωρίς στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας (κουβαλάμε τσιμεντένιες πλάκες χωρίς γάντια!). Η κατάσταση δεν απέχει από συνθήκες εργασίας στο λεγόμενο Τρίτο Κόσμο. Συνθήκες που, τελευταία, «ανακαλύπτουν» σοκαρισμένοι ΜΜΕ και πολιτικοί ιθύνοντες. Όμως, σε μονάδες ανά την Ελλάδα δεν «γνωρίζουν» οι μεν, τις διατάζουν οι δε. Αλλά νοιάζονται για το «ηθικό του στρατεύματος», το «αξιόμαχο του ΕΣ». Η διοίκηση του ΓΕΣ τις γνωρίζει; Του ΥΠΕΘΑ; Αλλά έχει να ασχοληθεί με πιο «καυτά» θέματα τελευταία!
Να καταλάβουν ότι οι στρατιώτες υπηρετούν θητεία, δεν είναι δούλοι, για τις διακοπές τους με λεφτά φορολογούμενων! Δεν μπορούν να διατάζουν να κάνουμε κάτι, που απαιτεί δουλειά ειδικευμένου προσωπικού ενός μήνα, εντός εβδομάδας».
Τηλέφωνο επικοινωνίας, 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com