Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Ν.Δ : Ξεπούλημα με περισσότερη κομψότητα

           ¨Αλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε...

Με τις λέξεις πώληση - αξιοποίηση παίζουν αυτές τις μέρες τα δύο μεγάλα κόμματα με αφορμή την απαίτηση της τρόικας για τα 50 δισ. ευρώ, ενώ η ΝΔ αντιδρά με λεκτική σφοδρότητα, υποστηρίζοντας ότι η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε ο πρωθυπουργός, «αναγνωρίζει στους δανειστές της χώρας το δικαίωμα να προχωρούν σε κατάσχεση, όχι μόνον της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, αλλά και κρατικής περιουσίας».  Ο Α. Σαμαράς επιμένει ότι αυτός μίλησε για «αξιοποίηση» και όχι για «σκότωμα» και «ξεπούλημα» της δημόσιας περιουσίας.   «Αξιοποίηση» ή αλλιώς παραχώρηση για 60 χρόνια π.χ στο ιδιωτικό κεφάλαιο των φιλέτων του ελληνικού δημοσίου  είναι απλά η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.







 «Εκμεταλλεύεσαι τα ακίνητα χωρίς να χάσεις την κυριότητα. Και χωρίς να χάσεις τις μελλοντικές υπεραξίες που εσύ ο ίδιος μπορείς να δημιουργήσεις» υποστηρίζει o αρχηγός τις Α. Σαμαράς συνεχίζοντας το παιχνίδι με τις λέξεις στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής του στρατηγικής, με στόχο τη βαθύτερη ενσωμάτωση των εργαζομένων στην ίδια αντιδραστική πολιτική. Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έθεσε θέμα παραίτησης του Γ. Παπακωνσταντίνου, σε μια κίνηση εντυπωσιασμού και επίδειξης δήθεν αντιπολιτευτικής πυγμής.

Η κυβέρνηση, διά στόματος του Γ. Πεταλωτή, επικρίνει τη ΝΔ ότι «φλυαρεί ασύστολα και υβρίζει» και υπενθυμίζει μια παλαιότερη δήλωση του Αντ. Σαμαρά ότι «ένα σύνολο 50 δισ. μπορεί να βρεθεί τα επόμενα δύο χρόνια από εμπορική αξιοποίηση μικρού μέρους της ακίνητης περιουσίας και την τολμηρή προώθηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων». Η πραγματικότητα είναι ότι η παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο αποτελούσε ένα από τα θεμελιακά στοιχεία της περιβόητης «εναλλακτικής» πρότασης διαχείρισης της κρίσης του Α. Σαμαρά.
Ευπρόσδεκτο σύμμαχο βρίσκει η κυβέρνηση στο πρόσωπο του βουλευτή και τομεάρχη Περιβάλλοντος της ΝΔ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που σε συνέντευξή του στον 9,84, δήλωσε ότι δεν αντιτίθεται στην πώληση ακινήτων την οποία εντάσσει «στο ευρύτερο φάσμα της αξιοποίησης».
Η ηγεσία της ΝΔ αφήνει ασχολίαστη τη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη και προετοιμάζει το επικαιροποιημένο οικονομικό της πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί επισήμως μετά τη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών στις 25 Μαρτίου.

Το «επενδυτικό σοκ» θα είναι το κύριο επικοινωνιακό χαρτί, με το οποίο η ΝΔ θα προσπαθήσει να επιβεβαιώσει την πατριωτική οικονομική φυσιογνωμία της.

Προς το παρόν, ο Α. Σαμαράς πραγματοποεί ένα πλήθος συναντήσεων με παράγοντες της οικονομικής ζωής, αλλά και με τη «βάση» (π.χ., επίσκεψη στα Ναυπηγεία και συζήτηση με εργαζόμενους). Είναι προφανές ότι η διαφορά των δύο κομμάτων έγκειται στο ποιος θα υπηρετήσει τις αποκρατικοποιήσεις καλύτερα και ποιος θα υλοποιήσει το ξεπούλημα με περισσότερη κομψότητα, επιλέγοντας τις πιο ανώδυνες λέξεις για να εξουδετερώσει τη λαϊκή αγανάκτηση.  

0 Τοποθετησεις: