Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

Στρατευμένοι: Στο στόχαστρο της Ασφάλειας

Σε μια ακόμη βίαιη καταστρατήγηση των συνταγματικών δικαιωμάτων και πιο συγκεκριμένα της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, προχώρησαν οι αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές της Κορίνθου. Την περασμένη Κυριακή 13 Φλεβάρη, μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, που συμμετείχαν σε εξόρμηση ενημέρωσης των φαντάρων για τα δικαιώματα τους και την ανάγκη αγωνιστικής υπεράσπισης τους, καθώς μοίραζαν σχετικά φυλλάδια σε γονείς που επισκέπτονταν τα στρατευμένα παιδιά τους στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου, δέχτηκαν την επίθεση της Κρατικής Ασφάλειας.


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ




Τρία όργανα αυτής, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο με πινακίδες (ΚΡΖ 8854), απαίτησαν με προκλητικό τρόπο να κάνουν εξακρίβωση στοιχείων, χωρίς βεβαίως να υπάρξει κανένας λόγος που να το δικαιολογεί. Όταν ρωτήθηκαν από τα μέλη της Επιτροπής γιατί προχωρούν σε αυτή την κίνηση που αποτελεί μια σαφή παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων, απάντησαν: Αυτή είναι η δουλειά μας! Η τρομοκράτηση των πολιτών;
Σημείωσαν από τις αστυνομικές ταυτότητες τα στοιχεία μας και απαίτησαν να τους δοθούν ο τόπος κατοικίας, απειλώντας ότι «αν δεν μας τα δώσετε εδώ, θα σας προσαγάγουμε στο αστυνομικό τμήμα»! Πρόκειται για ακραίες παραβιάσεις συνταγματικών δικαιωμάτων, ωμή επιθετικότητα της Κρατικής Ασφάλειας και απροκάλυπτες απειλές, με δήθεν στόχο να μάθουν «τι μοιράζετε». Να σημειωθεί ότι όλα τα μέλη του πληρώματος είχαν στην κατοχή τους σχετικά φυλλάδια που τους είχαν δοθεί από τα μέλη της Επιτροπής.
Το επικεφαλής όργανο τόνισε ότι «που ξέρουμε εμείς τι μοιράζετε; Εσείς μπορεί να καλείτε τους φαντάρους να τα σπάσουν»! Δηλαδή, ο πλήρης έλεγχος και ουσιαστικά η ποινικοποίηση της ιδέας, πάει χέρι χέρι με τη δυσφήμιση της και την αντιμετώπιση των πολιτών ως ενόχων εκ των προτέρων.
Τέτοιου είδους κινήσεις από τις αστυνομικές αρχές δεν πρόκειται να σταματήσουν την προσπάθεια μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του φαντάρου - πολίτη με στολή, την κατοχύρωση του ελεύθερου συνδικαλισμού τους και την ανάπτυξη μαζικού κινήματος μέσα και έξω από το στρατό.
Για την ειρωνεία του πράγματος, ελάχιστες ώρες αργότερα, έξω από τον 6ο Λόχο του ΚΕΝ Κορίνθου, 18χρονος φαντάρος επιχειρούσε να αυτοκτονήσει.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

0 Τοποθετησεις: