Μέρες του ’89, σε πιο ανεξέλεγκτη εκδοχή, θυμίζει το πολιτικό σκηνικό μέσα σε μια ατμόσφαιρα βαθιάς σήψης και παρακμής με τα δύο κόμματα εξουσίας να αξιοποιούν τις Εξεταστικές Επιτροπές και ειδικά αυτή για το σκάνδαλο της Ζίμενς, προκειμένου να πετύχουν το πολιτικό ξέπλυμα του παρελθόντος τους και κυρίως να επιβάλουν τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το μεγάλο έγκλημα διαρκείας που συντελείται σήμερα σε βάρος των εργαζομένων.
του Δημήτρη Τζιαντζή
Τα στρατόπεδα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας επιδίδονται σε έναν νέο μαραθώνιο σκανδαλολογίας χωρίς καμία διάθεση πραγματικής διαλεύκανσης της ουσίας των υποθέσεων, η οποία αφορά στον ίδιο τον πυρήνα της ύπαρξης και της λειτουργίας τους. Ο Γ. Παπανδρέου «απαίτησε» (κατά λέξη) την Παρασκευή στη Βουλή τη συμβολή της Νέας Δημοκρατίας ώστε να «βάλουμε τάξη στη χώρα, να υπάρξει ευνομία, αλλιώς θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες». Με αυτό τον τρόπο ομολογεί ουσιαστικά ότι η περίφημη μάχη κατά της διαφθοράς και το θέατρο της δήθεν κάθαρσης των εξεταστικών αποτελούν προπέτασμα καπνού για να περάσουν τα ακραία αντεργατικά μέτρα και να εκτονωθεί η λαϊκή αγανάκτηση. Με την προσωποποίηση των σκανδάλων και την ανάδειξη αποδιοπομπαίων τράγων το πολιτικό σύστημα επιχειρεί να συγκαλύψει τις ευθύνες του για τα σκάνδαλα και να θωρακίσει την πολιτική που τα γεννά.
Μετά τη «βόμβα» Μαντέλη η κυβέρνησε επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση, με την ηλεκτρονική αλληλογραφία και την υποκλοπή να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Χαμένος στη μετάφραση και ο πρόεδρος της Επιτροπής Σήφης Βαλυράκης, ο οποίος έχασε κάθε ίχνος αξιοπιστίας καθώς εμφάνισε ένα e-mail, που με ελεύθερη ερμηνεία αφορούσε ένα «γαλάζιο υπουργό» ενώ κατά μία άλλη ερμηνεία (με τις δικές της αντιφάσεις) αφορούσε κατασκευαστή ντουλαπιών! Στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ σε μια κίνηση αντιπερισπασμού επιχείρησε να πιάσει τον «ταύρο από τα κέρατα» και να εμπλέξει τον Αντώνη Σαμαρά με τη δημοσιοποίηση προσωπικού e-mail όπου –εν έτει 2006– ο Ε. Σέκερης, σύζυγος της αδερφής του και υπάλληλος στη Ζίμενς ζητεί από το μεσσήνιο πολιτικό να μεσολαβήσει στο Χριστοφοράκο ώστε να ανελιχθεί επαγγελματικά. «Ξέρει ο Χριστοφοράκος ότι γνωρίζω πολλά για τις βρομιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό» αναφέρει στην ηλεκτρονική επιστολή ο Ε. Σέκερης, ο οποίος έχει ήδη καταθέσει στην Επιτροπή. Δεν έγινε γνωστό τι είδους και πόσες επαφές είχε τελικά ο Α. Σαμαράς με τον Μ. Χριστοφοράκο, αλλά η οικογένεια Μητσοτάκη όπως αποδεικνύεται είχε 356 συναντήσεις! Από το 1997 μέχρι και το 2007 σύμφωνα με το ημερολόγιο που κρατούσε η Κ. Τσακάλου, γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου, ο πρώην «επίμονος κηπουρός» της πολιτικής ζωής είχε συναντήσεις με δεκάδες πρόσωπα της κεντρική πολιτικής σκηνής. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που επεξεργάστηκε το ΠΑΣΟΚ από τη λεπτομερή απογραφή των ημερολογίων, από τις 620 συναντήσεις που αναφέρονται στο προσωπικό ημερολόγιο του πρώην αφεντικού της Ζίμενς Ελλάς, οι 356, γύρω στο 60% του συνόλου των επαφών, είναι με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη! Η Ντόρα Μπακογιάννη χωρίς να πείθει κανέναν μίλησε για «στατιστική επεξεργασία της δημόσιας κοινωνικής της θέσης» (!) και αντιλαμβανόμενη τους συνειρμούς που αυτή δημιουργεί στην κοινή γνώμη έκανε λόγο για «προσπάθεια συμψηφισμού και αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά ευρήματα». Μόλις την περασμένη εβδομάδα η «άστεγη πολιτικός» είχε κάνει την απίστευτη δήλωση για την ομολογία του Τ. Μαντέλη ότι «ευτυχώς που προσωποποιούνται οι ευθύνες για να μην πέφτει λάσπη στον ανεμιστήρα για όλους τους πολιτικούς».
Ο Ρούντολφ Φίσερ, διάδοχος του Χριστοφοράκου στη Ζίμενς και συνδιοικητής την περίοδο των «μαύρων ταμείων», ισχυρίστηκε στην εξεταστική ότι ο ίδιος ακύρωσε υποτιθέμενη μίζα Χριστοφοράκου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που αφορούσε τη δαπάνη εξοπλισμού του γραφείου του ύψους 160.000 ευρώ! Το ύψος και το είδος της «χορηγίας», όπως και να το κάνουμε, αντανακλά στην ουσία το πραγματικό κοινωνικό στάτους κβο των μεγιστάνων της ελληνικής πολιτικής ζωής. Η Κ. Τσακάλου επανέλαβε ότι όσα αναγράφει στο ημερολόγιο της για επαφές με πολιτικούς δεν επιδέχονται αμφισβητήσεις. Αυτό που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση είναι η υποταγή της πολιτικής στη λεγόμενη επιχειρηματικότητα και το γεγονός ότι ο καπιταλισμός γενικά, ειδικότερα ο ύστερος καπιταλισμός και ακόμα πιο ειδικά ο ελληνικός, κουβαλά τη διαφθορά, όπως τα σύννεφα την καταιγίδα.
Τρίτη 8 Ιουνίου 2010
Με τους Μητσοτάκηδες το 60% των επαφών του κύριου Μίζενς
Επιτρέπεται, (και ενθαρρύνεται), η -μη εμπορική- αναπαραγωγή των κειμένων του www.prin.gr με παράκληση να υπάρχει και μια αναφορά (link) στην πηγή
at 1:53 μ.μ.
at 1:53 μ.μ.