Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Πολιτική εξόρμηση και εγγραφές μελών

Πολιτική καμπάνια για μια αντικαπιταλιστική πολιτική απάντηση στο μονόδρομο της ΕΕ και του ΔΝΤ ξεκινά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το επόμενο διάστημα, καθώς οι μήνες που έρχονται αναμένονται «καυτοί» από πολιτικά και κινηματική γεγονότα.




Αναβαθμισμένη άλλωστε και μαχητική ήταν η παρουσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις τελευταίες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην αποστολή της Γάζας, δείχνοντας αυξημένα αντανακλαστικά αγωνιστικής ετοιμότητας. Επίσης, η συνεδρίαση του Συντονιστικού του μετώπου, εξειδικεύοντας και τις αποφάσεις της πανελλαδικής συνέλευσης που έγινε στον Κεραμεικό, αποφάσισε να εγκαινιάσει καμπάνια εγγραφής μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κυκλοφορώντας τα πρώτα υλικά (κάρτες μελών, αφίσα, 4σέλιδη προκήρυξη).
Πολιτικός στόχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το επόμενο διάστημα είναι μια αντικαπιταλιστική πολιτική απάντηση στον καταστροφικό «μονόδρομο» που επιχειρούν να μας επιβάλουν, για την πραγματική σωτηρία - προστασία των εργατικών και λαϊκών κατακτήσεων και συμφερόντων, για να πληρώσουν την κρίση οι τραπεζίτες και οι καπιταλιστές που τη δημιούργησαν. Για το σκοπό αυτό οι αγωνιστές του μετώπου θα προωθήσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και κεντρικά και σε κλαδικό επίπεδο, καλώντας σε αγώνα διαρκείας μέχρι την οριστική ανατροπή των μέτρων. Άμεσα, προτείνεται η προκήρυξη 48ωρης γενικής πολιτικής απεργίας και συνέχιση με νέες πανεργατικές απεργίες. Παράλληλα, στήριξη κάθε προσπάθειας για κλαδικές απεργίες διαρκείας και συντονισμό μεταξύ τους. Μάλιστα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διακηρύσσει τη βούλησή της να βαθύνει η δημοκρατική πολιτική λειτουργία της και για το λόγο αυτό απευθύνει εκ νέου «ανοιχτή πρόσκληση σε συναγωνιστές και άλλες τάσεις της αντικαπιταλιστικής Aριστεράς να συμμετέχουν στη διαδικασία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ».
Βασικό βήμα για τους παραπάνω σκοπούς είναι και η συγκρότηση της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ των μελών». Όπως συμφωνήθηκε στο Συντονιστικό του μετώπου, ξεκινά άμεσα η εγγραφή μελών στις τοπικές και κλαδικές οργανώσεις, με στόχο να συσπειρωθεί όλο το πρωτοπόρο δυναμικό που πρωτοστατεί στις σημερινές μάχες. Μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιούνη οι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούνται σε συνελεύσεις των τοπικών κινήσεων, με στόχο να συμμετέχουν σε αυτές όλα τα μέλη. Στόχος είναι να συζητηθεί η πορεία συγκρότησης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέσα από την καμπάνια εγγραφής μελών.